Modra stopinja

Modra stopinja

Akcija MODRA STOPINJA se je začela 22. aprila na svetovni dan Zemlje in spodbuja ogrevanje in hlajenje z rabo obnovljivih virov energije. Prva faza akcije, katere investitor je Holding Slovenske elektrarne HSE, bo trajala do konca maja. Osredotočena bo na posredovanje uporabnih nasvetov o energetsko učinkovitem ogrevanju in hlajenju ter izobraževanju preko spletne nagradne igre »Spoznaj obnovljive vire energije«. Modra stopinja je osemnajsta po vrsti v nizu akcij vseslovenske kampanje »Energija si, bodi učinkovit«, ki so jih skupaj s člani mreže Sinergija izvedli v agenciji Informa Echo.

Sporočilo akcije Modra stopinja

Pod skupnim sporočilom MODRA STOPINJA bo povezanih več akcij, ki jih bodo omogočili različni investitorji. Univerzalno sporočilo celotne akcije, ki je na izviren način podano v sliki in besedi nam sporoča, da je ustrezna temperatura ključnega pomena za obstoj življenja na Zemlji in za bivalno ugodje v naših domovih ter poslovnih prostorih.

Ustrezna temperatura ključnega pomena za obstoj življenja na Zemlji in za bivalno ugodje v naših domovih ter poslovnih prostorih.

HSE je v svojem delu akcije sporočilo nadgradil tako, da nas poziva k modremu ravnanju s tem, da uporabljamo obnovljivo Modro električno energijo, pridobljeno iz slovenskih rek. Slovenija ima namreč izjemno bogat vodni potencial, ki je idealen vir obnovljive energije.

Bistvo energetsko učinkovitega ravnanja z energijo je v tem, da za želeno bivalno ugodje zaradi potratnega ravnanja ne potrošimo več energije, kot je dejansko potrebujemo. S tem zmanjšujemo škodljive vplive na okolje, obenem pa zmanjšujemo stroške za energijo. Uporabne nasvete, kako učinkovito ogrevati in hladiti svoj dom, najdete pod rubriko DOBERnaSVET

Člani mreže SINERGIJA