Spoznajte FarmBot – robotizirani mini vrt

PorabiManj, energetski kalkulator, učinkovita raba energije
FarmBot robotizirani mini vrt
FarmBot robotizirani mini vrt

FarmBot Genesis ponuja odprti sistem za sodobno pridelavo hrane.

Sistem vsakomur omogoča, da si na domačem dvorišču ustvari vrt za pokritje lastnih potreb po sezonski zelenjavi. Celoten proces sloni na popolni avtomatizaciji pridelave in tako je vse kar se dogaja delo računalnika. Na nas je samo, da se odločimo kje in katere rastline si želimo sami vzgojiti. Slednji podatek nato preko interaktivne programske opreme vnesemo v programsko okolje in že robot prične s sejanjem izbrane rastline na želeno lokacijo.

Tekom rasti rastline računalnik individualno obravnava vsako rastlino ter skrbi za optimalno vlago v zemlji in po potrebi odstranjuje plevel. Ob tem je še zanimiv podatek, da lahko stanje na celotnem  vrtu  nadzorujete preko mobilne aplikacije ter ga po želji povežete s solarnimi celicami in tako dosežete energetsko neodvisnost. Sistem omogoča tudi priklop na zbiralnik deževnice in na ta način resnično dosežete najučinkovitejši način za pridelavo lastne zelenjave.

Porabi manj - energetski kalkulator, učinkovita raba energije

Robotski sistem, ki je seveda zanesljivo odporen na vse vremenske vplive, lahko naročite pri ustanovitelju projekta Roryu Aronsonu. V kolikor pa ste bolj nagnjeni k načinu dela »sam svoj mojster«, pa ga lahko tudi sami poskusite izdelati s pomočjo navodil dostopnih na internetu. Za morebitna vprašanja vam je na voljo tudi skupnost, ki bo pomagala najti rešitev za vaše težave vezane na pridelavo in vzpostavitev sistema. Člani te skupnosti pa se poleg tega zavzemajo tudi za premik v tradicionalni miselnosti in načinu masovne pridelave hrane, ki dostikrat bolj uničuje naše zdravje in naravo kot, da bi skrbela za njo. (Vir: Laughing Squid)

Energija si, bodi učinkovit.

Porabi manj - energetski kalkulator, učinkovita raba energije

Metanje hrane
 

  • Kaj najpogosteje konča v smeteh?
  • Razumimo označbe na izdelku ...

Člani mreže SINERGIJA