S spletnim svetovalcem nove poti do nižjih stroškov energije

S spletnim svetovalcem nove poti do nižjih stroškov energije / Foto: Irena Herak

Druga generacija spletnega energetskega svetovalca porabimanj.si lahko pripomore k zmanjšanju stroškov za energijo pri ogrevanju, hlajenju, uporabi električnih naprav in prevozu.

Družba Informa Echo, kjer so energetskega svetovalca razvili, je s prvo generacijo svetovalca oziroma s projektom Porabi manj - moj energetski svetovalec leta 2013 zmagala na razpisu za energetske nagrade časnika Finance v kategoriji promocijski projekti.

Odprt je razpis za energetske nagrade Financ 2017. Prijave zbiramo do 24. februarja, več informacij in prijavni obrazci so na spletni strani 19. Dnevi energetikov – energetske nagrade

Druga generacija svetovalca prinaša nekaj vsebinskih sprememb, med drugim možnost izračunavanja za poslovne stavbe, dodani so hibridna toplotna črpalka, infrardeči paneli in soproizvodnja toplote in električne energije. Omogoča tudi izračunavanja prihrankov za več aparatov hkrati

Poleg tega omogoča izračun celotnih letnih stroškov novega avtomobila in izračun stroškov za več vozil hkrati za poslovne uporabnike.

Med funkcionalnimi spremembami pa so uvedba uporabe svetovalca na pametnih telefonih, arhiviranje izračunov in spremljanje celotne bilance porabe energije po modulih in kumulativno, naročniki lahko umeščajo prodajne namige in oddajo povpraševanja. 

Finance.si

Člani mreže SINERGIJA