Postanite uspešen investitor

Investirajte v svoj dom in trajno znižajte stroške energije.

Donald Trump – nepremičninski magnat / Nekateri pravijo, da je mojster bankrota, drugi pravijo, da je odličen v investiranju, tretji, da rad pogleda za lepim dekletom … A ne glede na to, kaj si mislimo o njem, mu moramo priznati, da je snovalec učinkovitih idej in mojster transformacije. Iz nič je sposoben narediti veliko. Razen tega je pogumen in rad tvega.

Ker pa nismo vsi kot on in večinoma ne tvegamo radi, nam bo v pomoč pri končnih odločitvah spletna svetovalna aplikacija za prihranek energije. Tako bomo v primeru, da načrtujemo investicijo v naš dom vedeli, kdaj se bo denar povrnil. Brez tveganja.

Vas zanima, kako spremeniti izgubo v dobiček?

Veliko lahko naredite s tem, da zamenjate nepotrebno porabo energije z učinkovito rabo energije. Spletna aplikacija “Porabimanj”, ki sloni na rezultatih Raziskave energetske učinkovitosti Slovenije, omogoča posamezniku lastne izračune glede na njegovo obstoječo situacijo (izračuni temeljijo na povprečnih vrednostih – vstopne podatke in formule za izračune je pripravil inštitut Jožef Stefan). Kot takšna je aplikacija “Porabimanj” edina neodvisna aplikacija v Sloveniji, morda pa celo edina tako kompleksna ter obenem uporabniku prijazna v Evropi. Leta 2013 je prejela tudi Evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks v Bruslju in Nagrado za promocijski projekt učinkovite rabe in obnovljivih virov energije v Portorožu.

Razen izračunov porabe energentov glede na trenutno stanje, primerjave z drugimi alternativami in izračunom investicije ter vračilne dobe, ponuja aplikacija tudi nasvete in napovedi, kako lahko zgolj s spremembo ravnanja dolgoročno zmanjšamo energetsko odvisnost, emisije CO2 ter učinkovito rabimo energijo in varčujemo z energenti, s tem pa seveda prihranimo denar.

Posameznik lahko z aplikacjo Porabimanj pred nakupom avtomobila, gospodinjskega aparata, svetil, klimatske naprave ali ogrevalnega sistema preveri, katera opcija mu najbolj ustreza z vidika optimalne kombinacije udobja in porabe energije. Nekatere investicije lahko dolgoročno zmanjšajo stroške za energijo na letni ravni tudi 2.000 ali več evrov glede na predhodno stanje. BB&DT