Umetnost in energija z roko v roki premikata meje v ljudeh

Vsi vemo, da brez energije posameznikov ali skupin ni umetnosti. Nismo pa vedeli, da lahko brez umetnosti ostanemo tudi brez energije.

Neizbežno dejstvo je, da brez energije, ki poganja našo sodobno družbo, enostavno ne gre. Vsi si želimo vse več energije, bolj raznoliko prehrano, večje udobje … dokler ne naredijo avtoceste, ki prevaža vse te dobrine blizu naše hiše, plinovoda preko našega dvorišča, jedrsko ali termo elektrarno v naši soseščini ali daljnovod čez naše zemljišče. Takrat pa hipoma splahni naša želja po blaginji, ki ga prinaša t.i. “industrijska doba”. Hkrati pa se vsi zavedamo, da brez vseh vrst energije danes enostavno ne vemo živeti, pa naj jih uporabljamo učinkovito ali potratno.

Izračun končne cene električne energije / PorabimanjINFO


Poznaš svojo končno ceno elektrike?

Navzlic temu se pojavi vprašanje zakaj ne bi naredili energetsko infrastrukturo vsaj očem bolj prijazno. Lep primer so daljnovodi, ki ne rabijo biti tradicionalne »jeklene piramide« in se lahko spremenijo v drevesa, živali, … Dokaz, da se lahko stikata umetnost in funkcionalnost tudi na tem področju so podali na Islandiji in spremenili mišljenje ljudi.

BB&NW

Logo_PorabimanjAPP_energetski-svetovalec

Preverite koliko lahko prihranite pri ogrevanju, klimatizaciji, električnih napravah in osebnem prevozu.