Hiša v treh dneh!?

Zanimiva modularna rešitev naših stanovanjskih težav

Modularni sistem Gomos omogoča izdelavo hiše v samo treh dneh!

Vse kaže, da so minili ti časi, ko smo čakali mesece in mesece za vselitev v novo hišo. Sedaj jo lahko začnemo delati v ponedeljek in se vselimo že v četrtek. Ne vemo natanko koliko je ta hiša energetsko učinkovita, če bi jo montirali na kakšnem zasneženem hribu, vemo pa, da jo je sodeč po videu možno postaviti v pičlih treh dneh.

Modularni sistem Gomos (gomo = modul), ideja portugalskega arhitekta Samuela Gonçalvesa, je visokokvalitetna struktura narejena iz betonskih elementov, ki jo predhodno izdelajo v tovarni. Takšen način nam nato nudi, da je dovolj le par dni od postavitve temeljev pa vse do “strehe nad glavo”.

 

Vsak modul, ki je plod dela dvajsetih podjetij, je kompletno opremljen z vsemi elementi, ki jih potrebuje sodobna hiša (izolacija, okna, razvod za elektriko in vodo, pohištvo …) ter se v štirih fazah zloži kot Lego kocke v vaše novo domovanje.

Fenomenalno. Torej v petek še pokosimo travo in v soboto pokličemo prijatelje na vselitveni piknik.

 


Raziskava Energetske Učinkovitosti Slovenije – REUS 2015

  • Primerljivo s preteklim merjenjem 45 % gospodinjstev živi v hiši z enim stanovanjem, slaba četrtina (24 %) pa v hiši z dvema stanovanjema. Med večstanovanjskimi stavbami so najpogostejši bloki s 6 do 20 stanovanji (13 %).