Poglejte rajsko hišo narejeno za samo 230 evrov!

Njegov sanjski dom je na videz podoben hišam iz filma Gospodar prstanov

Izdelava tega zanimivega in pravljičnega domovanja je 60 letnega kmetovalca Michaela Bucka stala le 230 evrov, saj je izdelana skoraj izključno iz naravnih materialov. Glede na to, da v hiši ni električne energije, plina in vode, so tudi mesečni stroški posledično zelo nizki.

Gospod Buck je hišo oddal v najem in trenutni podnajemnik najemnino plačuje v obliki svežega mleka in smetane.

Objekt je bil zgrajen v samo osmih mesecih, ob tem pa je inovator za izdelavo uporabljal mešanico ilovice, drobnega kamenja in slame. Skratka, hiško s površino blizu 30 m2, je naredil popolnoma sam. Zanimiv je tudi podatek, da je celo okna izdelal iz vetrobranskih stekel starih tovornjakov in se tako izognil dodatnim stroškom.

Veliko ljudi ima pomisleke glede notranjega udobja v hiši, a ob tem je potrebno poudariti, da so vsi vgrajeni materiali v stenah tudi odlični toplotni izolatorji. Kot zanimivost velja omeniti, da je strop še dodatno izoliran z ovčjo volno in na ta način je dodatno omejeno uhajanje toplote iz prostora. Za ogrevanje hiše služi peč na drva, razsvetljava pa je zagotovljena preko oken in s pomočjo sveč.

“Hotel sem dokazati, da hiše ne rabijo biti drage za lepo življenje. Živimo v družbi v kateri delamo “pol življenja” za odplačevanje kreditov in redki v tem uživajo”, je povedal Buck. Njegov prvotni cilj je bil zgraditi hišo brez porabljenega evra, a se je zmotil, saj je moral pri gradnji dokupiti še slamo in dodatno orodje. (Vir: Yahoo news)

Da si tudi vi ne bi po nepotrebnem večali izdatkov ali plačevali za energijo več kot bi jo dejansko rabili za domovanje ali vožnjo, vam je lahko v pomoč brezplačni energetski svetovalec Porabimanj in kopica nasvetov, ki jih najdete tukaj.

Želimo vam veliko zanimivih in udobnih dni.