Solarni fitnes na treh kolesih - električno kolo s streho

Predstavljamo vam zanimivo mobilno kreacijo!

Ste si kdaj želeli, da bi imelo vaše kolo malo več prostora za prtljago in da ste vsaj delno zaščiteni pred vremenskimi vplivi, a ne bi ob tem izgubilo vse kolesarske prednosti? Če sedaj kimate z glavo, je lahko ELF prava rešitev za vas.

Ta trikolesna inovacija, ki je na eni strani kolo in na drugi solarni avto, je plod ideje zasnovane v podjetju OrganicTransit. Osnovni namen eko-mobila je premagovanje  dnevnih migracij in obisk trgovine, iz katere lahko pripeljete tudi do 150 kg dobrin. Uporabite pa ga lahko tudi za preprosto cestno križarjenje, ki vam nadomesti vadbo v fitnes centru in ob tem lahko služi tudi kot premični reklami pano.

Solarni fitnes na treh kolesih

ELF omogoča brezplačno premikanje po mestu v kolikor ga poganjate s pedali ali če baterijo napolnite s strešnimi solarnimi celicami. Vašo pot pa lahko prepotujete tudi z minimalnimi stroški, če baterijo, ki jo premore, napolnite na domači vtičnici in to z minimalnim vplivom na okolje.

Solarni fitnes na treh kolesih

Pri vzponih vam lahko dodatno pomaga elektromotor, za boljšo komunikacijo z okolico pa je opremljen z lučmi, vzvratnimi ogledali in žmigavci. Ob vsem naštetem pa je še vedno dovolj majhen, da se prilega povprečni kolesarski stezi, po kateri se lahko peljete s hitrostjo okoli 30 km/h. V kolikor se odločite za bolj ležerno vožnjo in boste uporabljali samo elektromotor, pa ima ta simpatičen eko-mobil doseg z enim polnjenjem med 30 in 50 km. Ob sončnem vremenu pa se ta doseg verjetno tudi nekoliko podaljša na račun sončnih celic na strehi.

V ZDA ga lahko dobite že za 5.000 dolarjev, proizvajalci pa ob tem nudijo dobavo po celotni zemeljski obli. (Vir: Inhabitat)

 

ELF – multifunkcionalno vozilo

 

Preberite še:

Električno kolo za svobodo misli in telesa Električno kolo za svobodo misli in telesa
Hodajoče kolo Hodajoče kolo