Stensko vrtnarjenje

Eko, lokalno, trajnostno,…

Zgornja trojica besed je postala zelo popularna kadar govorimo o hrani. Lahko pa iz besed preidemo na dejanja in začnemo vzgajati zelenjavo kar v naši dnevni sobi. To lahko počne vsak in to ne samo v dnevni sobi ampak kjerkoli.

Stensko vrtnarjenje

Stensko vrtnarjenje

Sistem Plug & Plant (v dobesednem prevodu “Priklopi rastlino”) postavimo na čim bolj osončeno steno. Izberemo rastline, ki si jih želimo vzgajati in občudujemo kako rastejo in se razvijajo, ter jih na koncu poberemo in naredimo iz njih svežo in bogato vitaminsko solato.

Stensko vrtnarjenje

Modularni sistem nam omogoča, da rastline postavimo kjer želimo in kakor želimo ter tako poleg kulinarične vrednosti ustvarimo tudi stenski okrasek, ki proizvaja kisik in ustvari prijetno vzdušje v prostoru. Na ta način lahko katerikoli prostor preobrazimo v naraven ekosistem z različnimi rastlinami, ki jih lahko ob temu tudi zaužijemo. Lahko se odločimo za zelenjavni vrtiček ali pa za »gredico« z zdravilnimi zelišči, ki nam služijo vsak dan za boljše počutje.

Stensko vrtnarjenje

Večina ljudi žal ne ve zadosti o vzgajanju rastlin in zaradi tega sistem Plug & Plant že v svoji zasnovi vsebuje senzorje vlage, temperature in svetlobe, ki so povezani z vašim mobilnim telefonom. Slednji vam sporoča kaj je potrebno postoriti okoli vašega mini vrtička in kako je potrebno skrbeti za določeno rastlino. Aplikacija vsebuje tudi kulinarične recepte, na drugi strani pa se lahko povežete tudi z drugimi Plug & Planterji in si izmenjate pridobljene izkušnje.

Stensko vrtnarjenje

Ne glede na to ali sistem postavite v dnevno sobo, pisarno, učilnico ali domačo knjižnico, boste deležni manj stresa, boljšega zraka in celo prijetnejše mikroklime. Poleg vsega naštetega pa boste imeli tudi zdravo doma pridelano hrano. Za avtonomnost sistema pa bo poskrbel čip, ki skrbi za sistem za zalivanje in na ta način lahko sistem deluje brez vas celo do 30 dni.

Raznolik hišni stenski vrt tudi za manj izkušene vrtnarje

 

Preberite še:

Spoznajte FarmBot – robotizirani mini vrt

Spoznajte FarmBot – robotizirani mini vrt 

Sistem vsakomur omogoča, da si na domačem dvorišču ustvari vrt za pokritje lastnih potreb po sezonski zelenjavi.

Metanje hrane

Kolikokrat ste kupili banane le zato, da ste jih gledali kako rjavijo v kotu in jih niste niti poizkusili? 

Noel Dempsey je poskušal slikovito prikazati koliko še povsem uporabne hrane letno Irci zavržejo proč.