Strokovnjaki iz Beograda razvijajo solarno-električni avto / Foto: Promo

AQOS Technologies razvija solarno-električni avtomobil z željo po spremembi videza avtomobilskega trga

dr. Ivana Valdžić

dr. Ivana Valdžić

Ena od glavnih težav, s katero se srečujejo svetovni strokovnjaki pri izdelavi solarnih avtomobilov, je usklajevanje estetskih, funkcionalnih in tehnoloških zahtev. Prav uskladitev teh treh vidikov je primarni cilj strokovnjakov iz AQOS. Iz tega naslova je bil v sodelovanju z dr. Ivano Validžić razvit solarni film, ki ob svojih značilnostih še vedno pušča prostor za oblikovanje solarno-konvencionalnih vozil in tako na drugi strani ne bo »trpela« niti estetika vozila.

Strokovnjaki iz Beograda razvijajo solarno-električni avto / Foto: Promo

Foto: Promo

Poleg tega bo teksturo in izgled solarnih celic možno uporabiti tudi kot umetniški motiv, ki naj bi vozilu dodal nov vizualni razpoznavni značaj.

Pozicije solarnih panelov

Pozicije solarnih panelov

AQOS Technologies je podjetje ustanovljeno v Beogradu z namenom vključevanja v mednarodno tržišče visokotehnoloških produktov. Podjetje je rezultat sinergije neodvisnih izkušenih strokovnjakov iz različnih področij kot so načrtovanje, inženiring, tehnologije, arhitektura … Glavni interes družbe so raziskave na vseh področjih avtomobilske industrije, oblikovanje inovativnih avtomobilskih delov in oblikovanje (proizvodnja) omejenih serij visoko zmogljivih športnih avtomobilov. (Vir: Svetplus)

 

Preberite še:

 Električni avto iz kartona Električni avto iz kartona! – za nekadilce 🙂

Avtomobil narejen iz obnovljivih virov energije, ki se lahko poganja samo na obnovljive vire energije je pravi primer eko-mobila, vozila prihodnosti.

 

Rimac – električni super eko-mobil, Concept One

Lepotica ali zver?

Ali bi izbrali lepoto in hitrost ali neskončnost … obnovljivih virov energije?