Super polnilnica za električna vozila

Ljubljana je med prvimi evropskimi prestolnicami dobila Tesla super-polnilnico, ki je postavljena na parkirišču hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons.

Vsi vemo, da so cena, doseg oz. avtonomija vozila in razširjenost polnilnih mest trije ključni faktorji pri odločitvi za nakup električnega vozila. Zaradi letošnjega povečanja števila subvencij pri nakupu električnega avtomobila v Sloveniji, se je posledično tudi nadaljeval trend postavitve novih polnilnih postaj. Vsi upamo, da se bo ta trend širjenja prijazne mobilnosti nadaljeval in da bi vse več ljudi posegalo po takšni obliki mobilnosti.

Super polnilnica za električna vozila

Polnjenje, ki je zaenkrat zastonj, na podobnih hitrih polnilnicah traja približno od 20 minut (za 50% napolnjenosti) do 40 minut (za 80% napolnjenosti), kar je dosti manj kot na navadnih vtičnicah  kjer je potrebno za podobno napolnjenost počakati od 5 do 8 ur.

Ali ste vedeli?

Ljubljanski hotel Four ­Points by Sheraton porabi v 15 minutah toliko električne energije, kot jo potrebujeta za polnjenje dva avtomobila Tesla S.