Leteči avto

Želite začutiti nove dimenzije osebne svobode?

Leteči avto

Pozabite na Mercedes, BMW, Lamborgini, Teslo, Porsche … Zajemite sapo in si zamislite leteti v štirisedežnem hibridnem avtu firme Terrafugia – TF-X™!

Seveda, če želite poslati po svojih žilah malo več adrenalina je to za vas prava izbira. Lahko razprete krila, vzletite vertikalno, letite s hitrostjo preko 300 km/h, dosežete vsako destinacijo v krogu 800 km, pristanete in se v manj kot minuti transformirate nazaj v avto ter se lepo, elegantno, parkirate v domači garaži. Ne rabite avtoceste, saj računalnik kontrolira vaš let ter je statistično gledano bolj varen kot navaden avto.

Leteči avto

Leteči avto

Tako bo verjetno pisalo v kakšnem oglasu čez 10-15 let, ko se bo predvidoma začela serijska proizvodnja takšnih vozil. Upamo trditi, da če ne bomo rabili v prihodnosti delati in vzdrževati dragih avtocest in bodo leteči avtomobili uporabljali energijo iz obnovljivih virov energije, bo generalno gledano leteči avtomobil bolj mobilen, energetsko, ekonomsko ter ekološko bolj učinkovit kot standarden avtomobil. Kakšno gnečo bodo povzročil na nebu ter kakšno vozniško oziroma letalsko dovoljenje bomo rabili, pa še ne upamo špekulirati. Ne glede na vse našteto, pa ta ideja odpira vrata novih, revolucionarnih, dimenzij transporta prihodnosti. Več …

Vse do takrat pa se bo bila huda bitka med električnimi vozili na eni strani ter konvencionalnimi, na poceni obnovljiva fosilna goriva, na drugi strani.