Solarni fitnes na treh kolesih

Predstavljamo vam zanimivo mobilno kreacijo!

Ste si kdaj želeli, da bi imelo vaše kolo malo več prostora za prtljago in da ste vsaj delno zaščiteni pred vremenskimi vplivi, a ne bi ob tem izgubilo vse kolesarske prednosti? Če sedaj kimate z glavo, je lahko ELF prava rešitev za vas.

Ta trikolesna inovacija, ki je na eni strani kolo in na drugi solarni avto, je plod ideje zasnovane v podjetju OrganicTransit. Osnovni namen eko-mobila je premagovanje  dnevnih migracij in obisk trgovine, iz katere lahko pripeljete tudi do 150 kg dobrin. Uporabite pa ga lahko tudi za preprosto cestno križarjenje, ki vam nadomesti vadbo v fitnes centru in ob tem lahko služi tudi kot premični reklami pano.

ELF omogoča brezplačno premikanje po mestu v kolikor ga poganjate s pedali ali če baterijo napolnite s strešnimi solarnimi celicami. Vašo pot pa lahko prepotujete tudi z minimalnimi stroški, če baterijo, ki jo premore, napolnite na domači vtičnici in to z minimalnim vplivom na okolje.

Pri vzponih vam lahko dodatno pomaga elektromotor, za boljšo komunikacijo z okolico pa je opremljen z lučmi, vzvratnimi ogledali in žmigavci. Ob vsem naštetem pa je še vedno dovolj majhen, da se prilega povprečni kolesarski stezi, po kateri se lahko peljete s hitrostjo okoli 30 km/h. V kolikor se odločite za bolj ležerno vožnjo in boste uporabljali samo elektromotor, pa ima ta simpatičen eko-mobil doseg z enim polnjenjem med 30 in 50 km. Ob sončnem vremenu pa se ta doseg verjetno tudi nekoliko podaljša na račun sončnih celic na strehi.

V ZDA ga lahko dobite že za 5.000 dolarjev, proizvajalci pa ob tem nudijo dobavo po celotni zemeljski obli. (Vir: Inhabitat)

Električno kolo za svobodo misli in telesa

Hodajoče kolo