• Kako postati prvak v varčevanju z energijo? / Pozitivna energija

Kako postati prvak?

Kot otroci smo sanjali, kako bomo, “ko bomo veliki” počeli izjemne stvari, zmagovali na vseh področjih, reševali svet in podobno.

Danes navijamo za tiste, ki kolektivno zastopajo te sanje. Športnike, na primer. Toda ni lahko biti v njihovi koži. Samo oni vedo, kako težko je zmagati v tekmi s sebi enakimi in kako majhne podrobnosti vplivajo na velike rezultate. Biti prvak skupinsko, na primer v nogometu, je zelo težko. Dobra vest pa je, da je tudi za posameznike, ki nismo šli po tej poti, še vedno priložnost za uresničitev sanj. Vsaj tistih, da bomo rešili svet. Zdaj smo sicer starejši in vemo, da ga ne bomo rešili sami, toda vemo tudi, da lahko prispevamo po najboljših močeh.  Še vedno smo lahko prvaki … v učinkoviti rabi energije.

In zakaj bi izbrali to pot? Za začetek je manj naporno, kot nogomet, rezultati pa so vidni takoj. Za vrhunske rezultate ne bo treba menjati klubov, temveč zgolj navade. Postali bomo sami svoji trenerji. Dosežki bodo trajni, naši soigralci pa bodo povsod okoli nas. Luči, voda, avtomobil, hladilniki, kurjava, pralni stroj … in vse, kar uporabljamo v vsakodnevnem življenju. Poleg tega bomo začeli drugače gledati nase in na svojo lastno, življenjsko energijo. Z lastnimi močmi bomo prispevali k temu, da bo naše okolje manj obremenjeno. In postali bomo zmagovalci, kot vsi, ki živijo po svojih najboljših močeh, da bi ustvarjali svet, prežet s pozitivno energijo.

Varčunovi / Porabimanj INFO / Ilustracija: Branko Baćović

Več uporabnih nasvetov in informacij preberi na strani …

Kako postati prvak v varčevanju z energijo? 

Bodi prvak, bodi cool – karkoli že počneš.

BB&DT