• Team Informa Echo / Branko, Olivera, Rajko

Rajko Dolinšek

Direktor

GSM / +386 (0)31 688 423

Pošljite nam e-pošto

Rajko Dolinšek / Informa Echo

Komuniciranje in povezovanje interesov je moj izziv.

Vodenje agencije Informa Echo mi je omogočilo različne izkušnje od grafičnega oblikovanja, projektnega vodenja, odnosov z javnostmi pa do komunikacijskega svetovanja. Kljub temu, da že 30 let delam predvsem na spodbujanju učinkovite rabe energije pa bi težko našli osebo, ki ima tako malo interesa za tehniko kot sem ga imel jaz predno sem sprejel ta izziv.

Pomankanje tehničnega znanja sem obravnaval kot svoj minus do sestanka z direktorjem dunajskega high-tech podjetja, ki se ukvarja z visokofrekvenčno lasersko tehniko. V pogovoru sva prišla do kritične točke, ko sem mu moral priznati, da težko razumem kaj mi govori. Nasmehnil se je in mi pojasnil, da me prav zato potrebuje ker tudi njihovi potencialni kupci ne razumejo kaj jim ponuja in da potrebuje nekoga, ki bo znal pojasniti kompleksnost njihovih produktov na njim razumljiv način.

Osebne izkušnje mi potrjujejo, da imamo ljudje veliko večje potenciale kot se zavedamo, če najdemo prave motive. Zato z veseljem sodelujem pri projektih, ki s povezovanjem ljudi, idej in virov ustvarjajo družbeno korist. Težko bi se pohvalil, da sem v vseh vidikih dober gospodar v svoji hiši. Učinkovito gospodarjenje z energijo pa mi predstavlja izziv, ki ga povezujem tudi z drugimi področji življenja kot so ohranjanje vitalne energije in osebno celovitostjo. Upam, da boste v učinkovitem ravnanju z energijo tudi vi našli svoj izziv.

Olivera Baćović Dolinšek

Strateška svetovalka

Olivera Baćović Dolinšek / Informa Echo

Spoznanja, ki sem jih zbirala in povezovala skozi leta želim deliti z vami.

Od otroštva sem zbirala pregovore in jih doživljala kot modrosti, ki so se kristalizirale skozi tisočletja. Zbirala sem tudi modrosti mislecev, življenjske izkušnje raziskovalcev, znanstvenikov, umetnikov in poslovnih ljudi. Zanimive, nenavadne in uporabne informacije in nasvete s številnih področij sem kot zidake v obliki zgodb in spoznanj vgrajevala v hišo svojega življenja in v svojo osebnost.

Med drugim sem odkrila, da je hiša ali stanovanje simbol duše, da je denar simbol življenjske energije, veter pa simbol nestalnih misli. Na podlagi večletnega raziskovanja globljega pomena takšnih sporočil in simbolov sem spoznala njihovo večplastnost in koristnost.

Leta študija in preverjanja življenjskosti zbranih spoznanj in informacij so me  spodbudila, da sem  uresničila svojo željo od otroštva. Ustanovila sem družinsko podjetje Informa Echo, ki simbolično pomeni informacije in njihov odziv. Z dejavnostjo podjetja že 30 let spodbujamo razvoj posameznikov in s povezovanjem različnih interesov ustvarjamo družbeno koristne učinke, kar je potrdila slovenska in evropska nagrada. Izkušnje, ki sem jih opisala v dveh knjigah skušam v strnjeni obliki deliti z vami v rubriki Prijeten dom.

Branko Baćović

Umetniški vodja

Branko Baćović / Informa Echo

Vzdržujem spletne strani Porabimanj (APP+INFO), REUS in Pozitivnaenergija ter z ilustracijami prispevam, da je vsebina lažje razumljiva in spodbudna.

Kot oblikovalec, ilustrator, pisatelj in glasbenik rad ustvarjam. Nikoli nisem maral matematike zato sem že kot otrok hotel uporabljati kalkulator. Oče je insistiral, da se prvo naučim osnove, potem pa lahko uporabljam pomagala. Danes vem, da je imel prav.

V preteklosti nisem imel odnosa do rabe energije. Voda je bila poceni, elektrika in ogrevanje prav tako. Tudi gorivo je bilo relativno poceni in ga nisem obravnaval kot pomemben strošek. Tudi cestnin skoraj da ni bilo. O okoljskih problemih še ni bilo govora. Pomanjkanje denarja pa je vedno aktualna tema.

Glavni motiv za učinkovito ravnanje z energijo je za večino denar. Raziskava REUS pa potrjuje, da se vztrajno povečuje delež tistih, ki razmišljajo tudi o okolju. Tako je bilo tudi pri meni. Zdaj me motivira eno in drugo.

Posebej sem bil vesel, ko smo naredili spletno aplikacijo Porabimanj, ki je pripomogla, da sem vzpostavil pozitiven odnos do učinkovite rabe energije. Če bi jo imeli takrat, ko smo prenavljali hišo, bi se lažje odločal glede debeline izolacije, velikosti in kvalitete oken, sistema za ogrevanje itd. Po izvedeni celoviti sanaciji so se stroški za energijo bistveno zmanjšali. Rezultat so bili boljši bivalni pogoji in na račun prihrankov daljši dopusti. Ugotavljam, da učinkovita raba ni tako dolgočasna, kakor mnogi mislijo. Z ilustracijami, ki so moj prispevek k projektu predvidevam, da bo tudi vam bolj zanimiva in da boste nasvete in ukrepe uspešno izvajali doma in na delovnem mestu.

Logo_PorabimanjAPP_energetski-svetovalec

Preverite koliko lahko prihranite pri ogrevanju, klimatizaciji, električnih napravah in osebnem prevozu.