Vreme v evrih 1

V Sloveniji imamo povprečno idealno temperaturo le okoli 130 dni na leto v preostalih dnevih pa jo je treba umetno vzdrževati.

Pred nami je poletje in vroči dnevi, ko si bomo želeli ohladitve. Povprečno gospodinjstvo na Primorskem porabi za hlajenje prostorov med 100 in 150 € v sezoni. Stroški hlajenja pa presegajo 70 € tudi v Ljubljani, Mariboru in Novem mestu.

Povsem drugače je pozimi, ko se povprečni letni stroški za ogrevanje gibljejo od približno 1.000 € na obali do 2.100 € v Gornjesavski dolini. V večjem delu Gorenjske, Koroške in Notranjske znašajo ti stroški med 1.700 in 1.800 €.

NAGRADNI KVIZ VREME V EVRIH

V sodelovanju z Brankom Gregorčičem smo za vas pripravili vremensko statistiko in jo preračunali v evre. V nagradnem kvizu VREME V EVRIH lahko vidite, koliko vas stanejo vremenske razmere ob tem pa lahko prejmete eno od 27 nagrad, ki vam bodo v pomoč pri učinkovitem ravnanju z energijo. Nagradni kviz bo trajal do vključno 29. 6. 2013.

NAJVEČJA PONUDBA TOPLOTNIH ČRPALK NA ENEM MESTU

VREME V EVRIH pa bo prineslo tudi zanimive popuste pri nakupu toplotnih črpalk in stroških za električno energijo vsem, ki se bodo odločili za nakup toplotne črpalke. Ne spreglejte ugodnosti akcije Modra energija za toplotne črpalke. Opomba: AKCIJA “MODRA ENERGIJA ZA TOPLOTNE ČRPALKE” SE JE ZAKLJUČILA 1.04.2015.

Pri akciji VREME V EVRIH poleg motorja, ki ga predstavlja agencija Informa Echo, sodelujejo HSE, ARSO, Center za energetsko učinkovitost pri IJS, Žurnal24, Bolha in Mobinia. Nagrade so prispevali BEKO, Petrol, Energija plus, Danfoss in Informa Echo. Pri akciji Modra energija za toplotne črpalke pa poleg HSE sodelujejo dobavitelji energije Energija plus, Elektro Celje energija, Elektro Gorenjska Prodaja in E3 iz Primorske ter 14 ponudnikov toplotnih črpalk.

Priporoča »Porabi manj, bodi učinkovit«.

KOLIKO LAHKO PRIHRANIM

VREME V EVRIH vas vodi tudi do možnih prihrankov. Možne prihranke pri ogrevanju in hlajenju si lahko brezplačno izračunate na aplikaciji Porabimanj – moj energetski svetovalec. Sodelovanje v nagradnem kvizu VREME V EVRIH in izračun prihrankov na energetskem svetovalcu Porabimanj priporočamo vsem, ki želite prihranili pri stroških ogrevanja in hlajenja.