• Želite prihraniti pri električni energiji? / Foto: Pexels

Želite prihraniti pri električni energiji?

Samo z zamenjavo enega starega dvovratnega kombiniranega hladilnika z aparatom razreda A+++, lahko letno prihranite tudi do 78 €*.

Če imate doma 6 navadnih žarnic z žarilno nitko in jih v povprečju uporabljate več kot tri ure na dan ter ste jih pripravljeni zamenjati z varčnimi sijalkami, bo vaš račun za razsvetljavo na letni ravni manjši še za dodatnih 30 €. V kolikor pa boste uporabili LED sijalke, ki imajo tudi do štiri-krat daljšo življenjsko dobo in ne vsebujejo nevarnih snovi, lahko še dodatno privarčujete tudi do 10 €.

Preverite koliko lahko prihranite!

Brezplačna spletna aplikacija Porabimanj vam omogoča, da si sami preverite možne prihranke za gospodinjske aparate (hladilniki, pralni stroji, …), računalnike, TV sprejemnike, razsvetljavo in ostale manjše električne aparate. Ob tem si lahko tudi izračunate celoten prihranek vseh vaših naprav v primeru, če jih zamenjate z energetsko učinkovitejšimi ter v primeru, da upoštevate varčevalne ukrepe. Svetovalec Porabimanj vam bo prikazal tudi koliko energije porabi izbrana naprava in hkrati izračunal koliko izpustov CO2 ustvari. Ponudil vam bo nasvete o varčnem ravnanju z energijo s katerim prispevate k ohranjanju okolja.

*Izračuni v energetskem svetovalcu PORABImanj so okvirni in so narejeni na bazi povprečne cene energentov in aparatov.

Izračun končne cene električne energije / Porabimanj INFO


Poznaš svojo končno ceno elektrike?

Logo_PorabimanjAPP_energetski-svetovalec

Preverite koliko lahko prihranite pri ogrevanju, klimatizaciji, električnih napravah in osebnem prevozu.