• Vreme v evrih - Porabi manj

Kako lahko znižamo stroške ogrevanja in hlajenja?

Ali ste vedeli, da imamo v Sloveniji idealno temperaturo le 130 dni na leto?

To je čas, ko ni treba ne ogrevati ne hladiti bivalnih in delovnih prostorov. Oglejte si poročilo vremenoslovca Branka Gregorčiča iz ARSO, ki bo mnoge presenetilo. Prikazuje razlike v stroških za ogrevanje in hlajenje po slovenskih regijah.

Menjujete ogrevalni sistem? Preverite stroške.

Če želite ugotoviti stroške v primeru, da bi zamenjali ogrevalni sistem ali energent, ki ga uporabljate za ogrevanje, obiščite brezplačnega spletnega energetskega svetovalca Porabimanj. Omogoča vam hitro preigravanje različnih variant, hkrati pa vam ponuja tudi vpogled v emisije CO2 in porabo energije na letni ravni ter izračun prihrankov pri spremembi ravnanja, ki ni povezano z investicijami. Nekateri boste ugotovili, da se vaši stroški ogrevanja lahko zmanjšajo tudi do 70% in več, brez da bi vas pri tem zeblo.

Spletni svetovalec Porabimanj vam bo v pomoč pri izboru možnosti, ki se vam glede na investicijo najbolj splača.

Ali si lahko privoščim klimatsko napravo?

Letošnje poletje se je temperatura v mnogih predelih Slovenije vztrajno vzpenjala do 40 ºC in v mnogih prostorih, predvsem tistih na prisojnih legah, je bilo nevzdržno vroče. Zato so mnogi razmišljali o nabavi klimatske naprave.

Če ste med njimi tudi vi, vas vabimo, da obiščete brezplačnega spletnega svetovalca Porabimanj. V nekaj minutah boste ugotovili, koliko bi se povečali stroški za elektriko z uporabo klimatske naprave, pa tudi koliko lahko pri uporabi prihranite z učinkovitim ravnanjem. Ne odločajte se o nakupu klimatske naprave, dokler nimate celotne slike stroškov. Vaš energetski svetovalec vas pričakuje.