• OSRAM DNA svetilka PirOLED

Ali greste na LED?

LED-svetila, ki ne vsebujejo živega srebra in ne oddajajo škodljivih UV-žarkov, vse bolj uporabljamo namesto halogenskih ali klasičnih žarnic.

Razsvetljava - sijalke, žarnice / Pozitivna energija


Razsvetljava

Prednost te tehnologije je v manjši porabi energije in daljši življenski dobi. OLED je še naprednejša tehnologija, s katero se trenutno ukvarjajo mnogi strokovnjaki. OLED-tehnologija v nasprotju z običajenimi svetili odpira nove možnosti, denimo module za osvetljevanje prilagodljivih oblik in velikih površin, kar pomeni veliko razliko v primerjavi s točkastimi svetili, ki jih imamo v uporabi trenutno. Za laike je bistvena razlika v tem, da LED ustvari veliko več svetlobe na majhni površini in sveti bolj usmerjeno, OLED-u pa napovedujejo, da bo nepogrešljiv za splošno razsvetljavo prostorov, pri čemer bodo morali proizvajalci naprej poskrbeti za cenovno konkurenčnost takšnih svetil. (Tekst / vir: Naš dom; Foto / vir: montazne-hise-on)


Raziskava Energetske Učinkovitosti Slovenije / REUS 2015

Slaba tretjina gospodinjstev (32 %) bo v naslednjih 12 mesecih verjetno začela uporabljati ali povečala delež LED sijalk.

Logo_PorabimanjAPP_energetski-svetovalec

Preverite koliko lahko prihranite pri ogrevanju, klimatizaciji, električnih napravah in osebnem prevozu.