• Raziskava REUS JSS / 2013

Izbor rezultatov raziskave REUS JSS 2013

21. 11.2013 je bila na GZS, v Ljubljani organizirana predstavitev rezultatov Raziskave energetske učinkovitosti Slovenije v javnem in storitvenem sektorju – REUS JSS 2013. Rezultati so aktualno izhodišče za oceno stanja in načrtovanje ukrepov energetske učinkovitosti na strateški in operativni ravni.

Raziskava REUS je letos prvič izvedena v javnem in storitvenem sektorju kot skupni projekt konzorcija, ki ga sestavljajo CEU IJS, GI ZRMK, Informa Echo, SURS in Valicon. Doslej je bila štiri leta zapored izvedena v gospodinjstvih. Anketiranih je bilo 744 lokacij oz. organizacij iz naslednjih področij: hoteli, gostinski prostori; prostori javne uprave; banke, zavarovalnice, pošte in drugi upravni in pisarniški prostori; trgovine ter šole, vrtci in drugi prostori za izobraževanje. Navedeni razredi porabijo 85 % energije v javnem in storitvenem sektorju. Celotna uporabna površina stavb, vključenih v raziskavo, pa znaša 19,3 milijona m².

Udeležene je nagovoril Mag. Bojan Kumer, državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Izbor rezultatov raziskave REUS JSS 2013 pa je predstavil Rajko Dolinšek, direktor Informa Echo. Predstavitev je bila organizirana v sodelovanju z Energetsko zbornico Slovenije.

Logo_PorabimanjAPP_energetski-svetovalec

Preverite koliko lahko prihranite pri ogrevanju, klimatizaciji, električnih napravah in osebnem prevozu.