Nagrada prišla v prave roke

V spletni nagradni igri »Porabimanj energije« podarili toplotno črpalko Gorenje

V Studiu Gorenje v Ljubljani so ob zaključku nagradne igre »Porabimanj energije«, ki je v mesecu novembru in decembru potekala na portalu www.pozitivnaenergija.si, podelili veliko nagrado – 120 l stensko toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode. Nagrado je prispevalo podjetje Gorenje, dolgoletni partner kampanje  »Energija si, bodi učinkovit«, srečnemu nagrajencu Francu Kosu iz Moravč pa jo je izročil direktor programa Gorenje Ogrevalni sistemi, Darko Gorjup.

Sanitarna toplotna črpalka, ki je primerna za klasično stensko montažo, je odlična alternativa električnemu grelniku vode. Nagrajenec Franc Kos se je nagrade zelo razveselil, saj je prišla, kot je dejal, ravno v pravem trenutku.

Tokrat  že šesta nagradna igra, ki jo je agencija Informa Echo priredila v sklopu kampanje »Energija si, bodi učinkovit« na portalu  www.pozitivnaenergija.si, spodbuja učinkovito rabo in obnovljive vire energije na zabaven in poučen način. Partner pri vseh tovrstnih prizadevanjih je prav od začetka kampanje (2006) tudi podjetje Gorenje, d.d., ki je že šestič zapored prispevalo veliko nagrado. »Gorenje, ki  je tudi eden prvih članov mreže Sinergija, se s svojimi izdelki uvršča v sam vrh tehnološko dovršenih in energijsko varčnih izdelkov za dom in gospodinjstvo, zato smo njihovega sodelovanja vedno znova izjemno veseli,« je ob uspešnem zaključku akcije dejal Danijel Trstenjak, vodja projekta.

V spletni nagradni igri »Porabimanj energije« sodelovalo okoli 28.000 uporabnikov iz vse Slovenije, v žrebanje za nagrade pa se jih je uvrstilo 3.030.