Vas že srbijo stopala in komaj čakate, da jih na pedalih zavrtite v pomladne dni? Vabimo vas, da se pridružite že tradicionalni akciji kolesarjenja po vsakodnevnih opravkih »V troje«. Akciji se lahko pridružijo kolesarske trojke, to je po trije sodelavci, sošolci, prijatelji, družinski člani itd., ki sodelujejo kot ekipa in za pot na delo, v šolo ali po drugih opravkih uporabljajo kolesa. Pomembno je, da je ekipa združena v skupnem prizadevanju, da za svojo obliko vsakodnevne mobilnosti uporablja kolo namesto avtomobila. Dovolj vztrajne trojke lahko z nekaj sreče pridejo tudi do lepih nagrad.

V 2014 akcija poteka že peto leto zapored. V do sedaj organiziranih štirih akcijah je bilo skupno prekolesarjenih 268.761 kilometrov, kar pomeni za 43.5 ton manj izpustov CO2 v slovenskih mestih.

Akcija letos traja od 5. do 30. maja 2014, prijave so odprte do 18. maja 2014 na spletni strani www.vtroje.si . Za sodelovanje v nagradnem žrebanju mora trojka v času trajanja akcije zbrati več prekolesarjenih kot ne-prekolesarjenih dni za celotno ekipo. Udeležba v akciji je brezplačna.

Želimo vam ugoden veter v laseh na vaših vsakdanjih poteh!