MERKUR v Kranju ponosno predstavlja ZELENI TRGOVSKI CENTER PRIHODNOSTI.

 

Zakaj?

  • Odprli bojo pametno polnilnico za električna vozila. Uporaba polnilne postaje, ki se bo napajala izključno z zeleno energijo, bo brezplačna. Polnite lahko od 13. 11. 2015 dalje.
  • Na strehi trgovskega centra je sončna elektrarna, ki proizvede 60 % energije za potrebe trgovskega centra. Tudi ostalih 40 % energije je iz obnovljivih virov in brez izpustov CO2.
  • Razsvetljava v trgovskem centru je prenovljena in energetsko učinkovitejša. S tem bojo zmanjšali izpuste CO2 za kar 164 ton letno.

“Na dan otvoritve zelenega trgovskega centra prihodnosti, 12. 11. 2015, in V TEDNU ENERGETSKE UČINKOVITOSTI, od 16. do 21. 11. 2015, vam bomo predstavili edinstvene prakse učinkovite rabe energije ter izrabe obnovljivih virov energije, ki so plod našega znanja, predvsem pa dobrega sodelovanja med partnerji. Obiščite predstavitve in preverite, kako ste energetsko učinkoviti v vašem gospodinjstvu. Točen urnik predstavitev preverite na www.merkur.si/eko” – Merkur

Lahko tudi preverite svojo trenutno porabo in stroške energije ter ugotovite, kako jih lahko zmanjšate!

Porabimanj energetski svetovalec

Kliknite na brezplačno aplikacijo porabimanj.si in preverite možne prihranke pri ogrevanju ali hlajenju v vašem domu ter prihranke s pravimi električnimi aparati. V aplikaciji boste ob izračunu prihranka dobili še oceno investicije in v kolikšnem času se vam bo izbrana investicija povrnila. Preverite svojo trenutno porabo in stroške energije ter ugotovite, kako jih lahko zmanjšate!