Za 60% zmanjšajte strošek ogrevanja z dodatno izolacijo / Pozitivna energija

Za 60% zmanjšajte strošek ogrevanja z dodatno izolacijo

Z izolacijo fasade, debeline 16 cm, in podstrešja, z debelino 40 cm, pa bi strošek ogrevanja zmanjšali za 960 € letno.

V starejši enodružinski hiši, v celinskem delu Slovenije, s 100 mogrevane površine, brez izolacije, s površino 20 m2 starih oken, v kateri se s starim kotlom na polena vzdržuje temperatura prostorov 22°C, je letni strošek ogrevanja okoli 1.700 €.

Z izolacijo fasade, debeline 16 cm, in podstrešja, z debelino 40 cm, pa bi strošek ogrevanja zmanjšali za 960 € letno*. Ob tem bi z znižanjem temperature v prostorih za 1°C, prihranili še dodatnih 40 € na letni ravni.

Preverite koliko lahko prihranite!

Na brezplačni spletni aplikaciji Porabimanj preverite možne prihranke pri ogrevanju v vašem domu ali poslovnih prostorih. Preverite lahko tudi vse ključne ukrepe kot so menjava obstoječega ogrevalnega sistema, posodobitev načina priprave sanitarne vode, vgradnja dodatne izolacije, menjava oken ali pa samo znižanje temperature v prostoru. V aplikaciji boste ob izračunu prihranka dobili še oceno investicije in v kolikšnem času se vam bo izbrana investicija povrnila.

*Izračuni v energetskem svetovalcu Porabimanj so okvirni in so narejeni na bazi povprečne cene energentov in opreme.

Logo_PorabimanjAPP_energetski-svetovalec

Preverite koliko lahko prihranite pri ogrevanju, klimatizaciji, električnih napravah in osebnem prevozu.

Naredi sam/a – Z mehurčasto folijo zmanjšajte toplotne izgube na oknih

Z mehurčasto folijo lahko na enostaven in cenen način izboljšate toplotno izolacijo starejših oken, strešnih oken ali zunanjih vrat. Ob tem lahko tudi zmanjšate kondenz.