Vemo, da čas teče. Kaj pa ura, ki teče – dobesedno!?

Elektromehanična ura, zasnovana na ferofluidu, ki uporablja tekočino za prikazovanje časa.

“Vse teče” (Panta rhei / Heraclitus)

Na prvi pogled ta inovacija nima nobene zveze z učinkovito in varčno rabo energije ter obnovljivimi viri. Ima pa z novimi idejami, ki jih je s trdim delom in voljo moč realizirati. Povezava je tudi z natančnostjo, ki igra veliko vlogo v naravnem ravnovesju na naši Zemlji.

Prav ravnovesje elementov na planetu omogoča delovanje vseh človeških izumov in ob tem tudi možnost nadgradnje slednjih. Tako lahko naredimo naravi bolj prijazne stvari in konec koncev tudi sebi prijaznejše, saj tudi mi živimo pod streho z imenom Narava. 

Inovacija, ki je dobila prestižno nagrado “Red Dot” za izvirno obliko, je ideja oblikovalca Damjana Stankovića in Marka Pavlovića, ki je zaslužen za elektroniko in programiranje. Posebnost te ure definitivno predstavlja oblika in prikaz številk na zaslonu. Slednje se navidez prikazujejo kot digitalna animacija, a to ni res, saj za tem stoji vpliv magnetnega polja na ferofluide v notranjosti. Že samo edinstveno delovanje in natančnost ure z imenom Rhei, pa nam govori o neskončnem trudu in volji inovatorjev.

Če je magija uspela ali ne, pa presodite sami.

BB&NW