• Ali Slovenci učinkovito ravnamo z energijo? / Raziskava REUS

Ali Slovenci učinkovito ravnamo z energijo?

Raziskava REUS 2015 bo ponovno odgovorila na to vprašanje.

Podjetje Informa Echo je leta 2009 sprejelo izziv in skupaj s Statističnim uradom RS, Centrom za energetsko učinkovitost pri IJS, Gradbenim inštitutom ZRMK in raziskovalci razvilo Raziskavo energetske učinkovitosti Slovenije – REUS. Kontinuirana raziskava REUS  omogoča posnetek stanja, spremljanje trendov in prikazovanje ključnih kazalnikov pri ravnanju z energijo v gospodinjstvih, podjetjih in javnih ustanovah.

Država, podjetja in posamezniki sprejmimo izziv, da več lastne energije vložimo v spremembo ravnanja z energijo in s tem zmanjšamo onesnaževanje okolja dokler se ne pojavi brezplačni vir energije, ki ne bo izčrpaval našega planeta.

Preverite svojo učinkovitost

Več kot polovica Slovencev živi v zablodi (REUS 2012), da z energijo ravna učinkovito. Zanimivo pa je tudi to, da je razkorak med tem, kar mislimo o svoji učinkovitosti in tem, kako dejansko ravnamo z energijo, večji v Sloveniji kot v EU.

Raziskava REUS

Z namenom, da preverite učinkovitost vašega gospodinjstva smo razvili poenostavljeno spletno testiranje v treh korakih povzeto po značilnih segmentih, ki smo jih opredelili v raziskavi REUS. Namenjeno pa je predvsem spodbujanju k energijsko učinkovitemu ravnanju, kar nam omogoča prihranek in je koristno za okolje.

  1. Drsnik (slider) postavie na pozicijo, oz. v skupino v katero mislite da ste (neosveščen, pasiven, skeptik, realist, ali entuzijast).
  2. Odgovorite na 6 (šest) enostavnih vprašanj.
  3. Dobili boste odgovor, kako dejansko ravnate z energijo.

Nagradna igra - Ali si učinkovit

Želite izboljšati svojo učinkovotost?

Obiščite brezplačnega energetskega svetovalca PORABImanj, ki uporabnikom aplikacije omogoča:

  • Neodvisen, strokovno utemeljen izračun prihrankov pri energiji (Inštitut Jožef Štefan, Gradbeni inštitut ZRMK).
  • Neomejeno preračunavanje variant učinkovitih ukrepov in vračilne dobe investicij na področjih »prevoz«, »električni aparati«, »hlajenje« in »ogrevanje«, kar poenostavi in olajša nakupno odločitev.
  • Svetovanje prek varčevalnih nasvetov.

Porabi manj - energetski kalkulator