Kako se zabavati, uživati in varčevati? / Foto: Pexels

A ste nori na zabavo?

Za ene je zabava reševanje problemskih situacij, preračunavanje, optimizacija procesov, premagovanje ovir, zbiranje informacij. Lahko jih poimenujemo “Nori na zabavo tipa A”. Za druge je zabava odhod na ples, piknik, žurko, smučanje, morje … Lahko jih poimenujemo “Nori na zabavo tipa B”

Torej, ne glede na to, kaj vas zabava, vam aplikacija Porabimanj posredno ali neposredno lahko omogoči in eno in drugo. Kako? Če imate željo da nekaj spremenite, iz nabora zabave tipa A, ali da nekaj dosežete iz nabora zabave tipa B, potem boste našli čas, se boste temu posvetili, in če je potrebno našli tudi denar. Za “Nore na zabavo tipa A” bo enostavno, za “Nore na zabavo tipa B” pa malo manj.

Kako se zabavati, uživati in varčevati? / Foto: Pexels

Zabava za skupino A

Za tiste, ki imajo radi reševanje problemskih situacij, se zabava lahko začne takoj. Tukaj se lahko zabavate, ko berete veliko nasvetov, kako rešiti vaš problem glede energetskih izgub, kamor je všteta tudi voda, ki bo v bližji prihodnosti, če ne spremenimo odnos do nje, postala dražja od nafte.

Tukaj pa lahko okvirno dobite informacije, koliko vas bo stal določen ukrep, koliko denarja boste privarčevali, za koliko boste zmanjšali emisije toplogrednega plina CO2, ter po kolikem času se vam bo investicija povrnila.

Zabava za skupino B

Zabava se začne nekoliko pozneje, ampak brez dvoma pride po končanju ukrepov, na koncu meseca ali pa leta, ko nenadoma ostane nekaj privarčevanega denarja, ki omogoči večkratni obisk ur plesa, piknik, smučanje, morje …

Zabava za obe skupini

Obe skupini, se bosta lažje zabavali in uživali v prijetni atmosferi dobro izoliranega domovanja, z okni, skozi katere ne uhaja energija, namesto hrupa pa v prostor prihaja sončna svetloba. Obkroženi z tihimi, ekonomičnimi, učinkovitimi gospodinjskimi aparati, prezračevalnim sistemom, z manj plesni, manj mrzlih nog, ter z veliko več topline pozimi in svežine poleti.

Če mislite da v stanovanju ni veliko možnosti za učinkovito rabo energije, ali pa mislite da se brez denarja ne da narediti veliko stvari, lahko preberete: 5 zablod v zvezi z varčevanjem energije.

Naj se zabava začne!

BB&DT


Raziskava energetske učinkovitosti Slovenije / REUS 2012

Kar 80% gospodinjstev razmišlja o tem, kako bi učinkoviteje rabili električno energijo. Glavni motiv za to še vedno predstavljata prihranek denarja in skrb za okolje v enaki meri (67%).