19.09.2014

Spoštovani podpisniki peticij Tretjega člena, dragi prijatelji …

To sporočilo je drugačno od naših dosedanjih vabil. Tokrat se vključujemo v globalno akcijo. Gre za največjo civilnodružbeno mobilizacijo za podnebno akcijo v zgodovini. Za najpomembnejšo temo naše generacije.
Tukaj je priložnost, da postanete del nje.

Sliši se dramatično, a v naših življenjih ne bomo imeli več veliko priložnosti tako učinkovito pokazati, da nam je mar. Ne zamudite je – naj se na podnebnem vrhu v New Yorku slišijo tudi glasovi iz Slovenije! Podpišite peticijo.

Prihodnji teden bo v New Yorku pod okriljem Združenih narodov prelomno srečanje svetovnih voditeljev, ki mora postaviti dobre temelje za ključna podnebna pogajanja v Parizu naslednje leto. To pa se bo zgodilo le, če bo naš glas, s katerim bomo od voditeljev zahtevali resnično akcijo, dovolj močan.

Tretji členSte po dosedanjih neuspelih mednarodnih podnebnih pogajanjih izgubili upanje? Že dvajset let nas fosilne interesne skupine odvračajo od akcije z zvijačami skepticizma in zanikanja, neodločni politiki nas utrujajo z dolgotrajnimi neuspešnimi pogajanji. A ne smemo obupati. Preboj bomo dosegli le, če bomo vztrajali. Čas za ukrepanje se izteka, zato moramo biti tokrat res številčni in glasni, da bomo prevladali interese industrije fosilnih energentov ter povrnili upanje in politično voljo za reševanje podnebne krize.

V dneh pred svetovnim političnim vrhom se bo širom sveta odvilo tudi na tisoče dogodkov, s katerimi bomo politikom sporočali, da nam ni vseeno. To nedeljo, 21. septembra, se pridružite prijateljem in sosedom na ulicah Ljubljane in Maribora.

Razširite vest, povabite še svoje prijatelje: Facebook, Twitter: #peoplesclimate, #worthsaving.

Naši glasovi so naša moč!

Renata in Vida