Julia Roberts govori za Mati naravo / Foto: Pexels

Julia, ena od najbolj znanih ameriških igralk, govori v imenu Matere narave

Veliko znanih oseb, kot Brad Pitt in Salma Hayek, ali pa Arnold Schwarzenegger in Leonardo Di Caprio poskušajo vplivati na spremembo zavesti o temu, kako ravnamo z naravo, o učinkoviti rabi energije, o trajnostnem razvoju ter o nujnosti uporabe obnovljivih virov energije. Tokrat nam govori NARAVA sama.

“Eni me imenujejo NARAVA. Drugi me imenujejo MATI narava. Tukaj sem že več kot 4.500 000 000 let, 22.500-krat dlje, kot vi. Sama v resnici ne rabim ljudi, ampak ljudje rabite mene. Res je vaša prihodnost je odvisna od mene. Ko uspevam, rastem in se razvijam, uspevate tudi vi, ko se mučim, se tudi vi mučite … ali še huje. Jaz sem tukaj že eone. Hranila sem vrste, ki so bile večje od vaše. In tudi stradala sem vrste, ki so bile večje od vaše.

Moji oceani. Moja zemlja. Moje deroče reke. Moji gozdovi. Vsi vas lahko vzamejo … ali pustijo živeti. Kakršna koli bo vaša izbira, dan za dnem, ne glede, ali me boste upoštevali ali ne, ne bo imelo vpliva na mene. Na eden ali na drugi način bodo vaša dejanja določila vašo usodo ne mojo, kajti jaz sem narava. Jaz bom šla naprej. Jaz sem pripravljena na evolucijo.

Ali ste vi?”

Narava govori