Kaj je pomembnejše za zmago: Dober voznik ali dober avto?

Kdo bo zmagal: Šampion ali reševalec?

Večna dilema: Ali je za zmago bolj pomembna zmogljivost avtomobila ali vozniško znanje? Odgovor na slednje je skušal dobiti Ferrarijev voznik formule 1 Sebastian Vettel, ki je sedel za volan reševalnega kombija, medtem, ko se je voznik reševalnega vozila preizkusil v vožnji s Ferrarijem 488 GTB.

Kaj je pomembnejše za zmago: Dober voznik ali dober avto?

Kdo bo zmagovalec na dirki na improvizirani progi –  štirikratni svetovni prvak v Formuli 1, ki vozi reševalno vozilo ali reševalec v Ferrariju 488 GTB? Zmogljiv »športnik« s 670 konjskimi močmi, proti “škatli na kolesih”, ki ima zgolj 120 “konjev”?

Tekmovanje je organizirala družba Shell, sponzor Ferrari F1 Team-a, in zgoraj si lahko v videoposnetku ogledate kako se je neenakopravna dirka končala. Ste uganili kdo je zmagovalec? (Vir: B92)

Kdo bo zmagovalec: Reševalec v Ferrariju ali šampion v rešilcu?

 

Logo_PorabimanjAPP_energetski-svetovalec

Ne glede na to kaj vozimo, če dirkamo ali se peljemo skozi mesto v službo, učinkovit voznik lahko izvleče maksimum tudi iz šibkejšega vozila.

Poglejte koliko bi vi zmanjšali porabo energenta samo s spremembo načina vožnje.

V brezplačno aplikacijo Porabimanj vnesite lastnosti vašega vozila in način vaše dosedanje vožnje. Nato se na zadnjem koraku še poigrajte z zamenjavo stila vožnje in dobili boste okvirno vrednost vašega letnega prihranka.