Nekaj ugotovitev ob Svetovnem dnevu Zemlje

Ljudje se verjetno še nikdar v zgodovini Zemlje nismo tako globoko zavedali medsebojne povezanosti kljub izolaciji in globalni krizi, ki ju je povzročila pandemija.

Posledice podnebnih sprememb nas prebujajo v zavedanje, da naravne danosti niso same po sebi umevne in da je občutljivo ravnovesje narave treba ohranjati, da se življenje harmonično nadaljuje za nas in vsa bitja, s katerimi si delimo prostor na našem planetu.

Počasi in včasih boleče se učimo na svojih napakah in na napakah drugih, da je zavest največji in najmanj razvit človekov potencial. Od ozaveščenosti je namreč odvisen naš odnos do nas samih, do gospodarjenja v naših domovih, do okolja in do Zemlje.

Svetovni dan Zemlje naj bo vsak dan.Porabi manj APP

Nikola Tesla / Porabimanj INFO / Ilustracija: Branko BaćovićOb zamenjavi 5 navadnih žarnic, od katerih je 1 prižgana eno uro in ostale po 5 ur, z LED sijalkami, lahko na letni ravni prihranite tudi do 57€.

Na brezplačni spletni aplikaciji Porabimanj, lahko na lastnem primeru preverite koliko denarja, energije in emisij CO2 bi prihranili, če bi zamenjali žarnice s sijalkami.

 

ZA VAS SMO PREVERILI

Logo_Istrabenz-PliniLogo_Plinarna-Maribor

KONDENZACIJSKI PLINSKI KOTEL: V primeru, da je vaša plinska peč zastarela, in bi jo želeli zamenjati z učinkovitejšo in bolj varčno, preverite pakete energetskih rešitev za dom Istrabenz plini in Plinarne Maribor. Paketi so namenjeni gretju, hlajenju in pripravi tople sanitarne vode. Omogočajo vam tudi brezplačno svetovanje, servis opreme in pomoč pri pridobivanju nepovratnih sredstev in ugodnih kreditov.

 


Logo_EnergijaPlus-outline

PLIN: Preverite paket DVOJNI PLUS, ki vključuje elektriko in zemeljski plin na enem mestu in dodatno darilo ob podpisu pogodbe.

Oglasno sporočilo

Mogoče te še zanima