Osebna izkušnja v karanteni: Rolanje na terasi

V času karantene pogrešam gibanje, ki mi predstavlja rekreacijo in mi daje zadovoljstvo. Rešitev sem našel v tem, da sem pospravil teraso in ji dal novo namembnost – postala je namreč površina za rolanje. Rolanje na majhni površini zahteva več spretnosti, zato ga ne priporočam začetnikom.

V svojem načinu gibanja sem povezal izkušnjo rolanja, ljubezen do glasbe in osredotočenost, ki sem jo pridobil z meditacijo. To je moj recept za vzdrževanje kondicije in doživljanje harmonije v gibanju, ki mi omogoča transformacijo miselne, čustvene in fizične energije ter vstop v stanje celovitosti. Takrat obstajam samo tukaj in zdaj. Učinki takšne rekreacije mi pomagajo pri premagovanju stresnih situacij. Po rolanju se počutim prijetno utrujeno in zadovoljno, kar krepi moj imunski sistem.

Kreativnost, ki jo razvijamo pri povezovanju različnih področij in pri tem pridobljenih doživetij, lahko prenesemo tudi na druge vidike življenja, kot so odnosi, vsakodnevna opravila, posel itd. To pa je čudovita in koristna izkušnja.

Tak pristop me je popeljal na pot učinkovitega ravnanja z energijo. Pred časom mi je bilo to področje povsem tuje in nezanimivo. Po analogiji usmerjanja svoje miselne, čustvene in fizične energije pa sem se uspel povezati tudi z učinkovito rabo energije, ki nam omogoča udobno sodobno življenje.

Opisane izkušnje so me pripeljale do spoznanja, zaradi katerega zdaj bolj cenim osnovne življenjske pogoje, kot so zrak, voda, hrana in energija, in jih ne jemljem kot samoumevne. Ob prizadevanjih za učinkovitejše ravnanje z energijo se učim spreminjati svoje negativne in predvsem potratne navade. S tem na svoj način prispevam k zmanjšanju porabe energije in negativnih vplivov na okolje in podnebje. To pa se pozna tudi pri stroških za energijo.

Morda je rolanje za vas prezahtevno. Z učinkovitim ravnanjem z energijo v svojem okolju pa lahko tudi vi rastete in se razvijate v dobrega gospodarja. Nasveti in usmeritve na www.porabimanj.info in izračuni prihrankov na www.porabimanj.si vam bodo pri tem v pomoč.

Mogoče te še zanima