22. April 2020 je 50. Dan Zemlje

Danas je 22. april – svetovni dan Zemlje. Praznuj ga vsak dan!

Dan Zemlje praznujemo vsako leto od leta 1970. Na ta dan se v več kot 190 državah sveta odvijajo dogodki za osveščanje ljudi o varstvu okolja.

Oglej si kratek video »Ti in Zemlja«, ki te bo morda spodbudil, da boš Dan Zemlje praznoval/a vsak sleherni dan.

Ti in Zemlja sta povezana.

Vse kar si doživel/a v dobrem in slabem se je zgodilo na Zemlji. In vse kar boš uresničil/a v prihodnje se bo zgodilo tukaj na tej Zemlji. Zato prispevaj svoj del k obeležju Dneva Zemlje:

  • Ti in Zemlja sta povezana!
  • Poskrbi za svoj planet.
  • Izključi naprave, ko jih ne uporabljaš.
  • Ne troši vode brez potrebe.
  • Manj vozi in več kolesari.
  • Uporabljaj energetsko učinkovite naprave.
  • Pozimi uravnavaj temperaturo v prostoru.
  • Vklopi klimo samo, ko je res vroče.

Zaradi pandemije, ki jo je povzročil koronavirus, bodo letošnje aktivnosti ob Dnevu Zemlje potekale predvsem v digitalni obliki https://www.earthday.org.

Porabi manj APP

Nikola Tesla / Porabimanj INFO / Ilustracija: Branko BaćovićOb zamenjavi 5 navadnih žarnic, od katerih je 1 prižgana eno uro in ostale po 5 ur, z LED sijalkami, lahko na letni ravni prihranite tudi do 57€.

Na brezplačni spletni aplikaciji Porabimanj, lahko na lastnem primeru preverite koliko denarja, energije in emisij CO2 bi prihranili, če bi zamenjali žarnice s sijalkami.

 

ZA VAS SMO PREVERILI

Logo_Istrabenz-PliniLogo_Plinarna-Maribor

KONDENZACIJSKI PLINSKI KOTEL: V primeru, da je vaša plinska peč zastarela, in bi jo želeli zamenjati z učinkovitejšo in bolj varčno, preverite pakete energetskih rešitev za dom Istrabenz plini in Plinarne Maribor. Paketi so namenjeni gretju, hlajenju in pripravi tople sanitarne vode. Omogočajo vam tudi brezplačno svetovanje, servis opreme in pomoč pri pridobivanju nepovratnih sredstev in ugodnih kreditov.

 


Logo_EnergijaPlus-outline

PLIN: Preverite paket DVOJNI PLUS, ki vključuje elektriko in zemeljski plin na enem mestu in dodatno darilo ob podpisu pogodbe.

Oglasno sporočilo

Mogoče te še zanima