Kako razvijati sposobnost povezovanja?

(#ostanimodoma)

Ljudje na Zemlji smo zelo tesno povezani in naše ravnanje se med drugim odraža v okolju in podnebnih spremembah. Krizna situacija, ki jo je povzročil koronavirus, je na travmatičen način potrdila soodvisnost med nami in našim planetom.

Da bi se lažje prilagajali spremembam, ohranjali zdravo mero optimizma in okoliščine obravnavali na čim bolj pozitiven način ter v skladu s tem tudi ukrepali, je pomembno, da smo povezani v sebi. Usklajenost misli, čustev in dejanj predstavlja izziv za vsakega od nas in je morda tudi edini način, da dosežemo globalne trajnostne cilje.

Zaupala vam bom, kako sama razvijam razumevanje in sposobnost povezovanja.

Zaupam v sposobnost povezovanja

Moja osebna energija temelji na zaupanju, ker je moje izhodišče križ oz. križni model povezovanja. Izhodišče je zelo pomembno, saj postaja vodilo osebnosti.

Moja obravnava križa je nekoliko drugačna:

  • križ v obliki znaka + (plus) obravnavam kot simbol povezovanja,
  • znak v obliki simbola x (krat) obravnavam kot simbol povečevanja s pomočjo množenja.

Križni model povezovanja, ki sem ga razvila, vertikalno usklajuje:

  • prizadevanja zavesti, ki jih odražajo pozitivno usmerjene misli, ki temeljijo na povezovanju in
  • pogoje realnosti, ki jih želim spremeniti in jih prikazati v pozitivni luči. Da jih lahko spreminjam, jih moram najprej sprejeti in preučiti, da jih lažje sooblikujem in soustvarjam.

Križni model povezovanja horizontalno usklajuje:

  • prizadevanja pozitivno usmerjenih čustev in pozitivne naravnanosti ter
  • pozitivne misli, ker vsaka moja misel išče smisel. S tem pozitivno vplivam na svoje misli, ki so občasno vznemirjene, zaskrbljene ali negativne. Zavedam se, da moje misli skupaj z mojimi čustvi in dejanji sooblikujejo moje počutje in mojo stvarnost. Pomembno je, da je moje počutje dokaj radostno, pozitivno in spodbudno, da bi lahko bila zadovoljna in ustvarjalna, aktivna in predvsem zdrava.

Zaupam v sposobnost povezovanja kot tudi ugotovitvi in sporočilu dr. Alojza Ihana »Zadovoljstvo in sreča krepita imunski sistem«. Oboje vedno potrebujemo prav vsi, ravno tako kot potrebujemo dihanje, gibanje, vodo in hrano; to še posebej velja v takšnih časih.

Olivera Baćović Dolinšek

Sinergijski model →

Mogoče te še zanima