Praznujmo svetovni dan okolja

5. junij je svetovni dan okolja in čas, ko se spomnimo, da je narava tista, ki omogoča človeško življenje. Da lahko poskrbimo zase, moramo najprej poskrbeti za naravo.

Hrana, ki jo jemo, zrak, ki ga dihamo, in voda, ki jo pijemo, prihajajo iz narave.

Človeški ukrepi, kot so krčenje gozdov, posegi v življenjski prostor prostoživečih živali, urbanizacija in industrializacija, onesnažujejo okolje, uničujejo biotsko raznovrstnost in rušijo občutljivo naravno ravnovesje.

Po nekaterih ocenah se približno 75 % vseh novih nalezljivih bolezni prenaša z živali na človeka. Pojav COVID-19 je poudaril dejstvo, da z obremenjevanjem okolja in uničevanjem biotske raznovrstnosti uničujemo tudi sistem, ki podpira življenje ljudi.

Gospodarska kriza, ki jo je povzročil novi koronavirus, kaže, da je naša družba enako občutljiva na vplive narave. Varovanje okolja posledično pomeni tudi varovanje naše družbe in našega gospodarstva.

Porabi manj

Albert Einstein / Porabimanj INFO / Ilustracija: Branko BaćovićOb zamenjavi 5 halogenskih žarnic (v obliki reflektorjev), od katerih je 1 prižgana eno uro ostale pa 5 ur, z LED sijalkami, lahko na letni ravni prihranite okoli 30 €.

Na brezplačni spletni aplikaciji Porabimanj, lahko na vašem primeru preverite koliko denarja, energije in emisij CO2 bi prihranili, če bi navadne varčne sijalke zamenjali z LED sijalkami. 

ZA VAS SMO PREVERILI

TOPLOTNA ČRPALKA ZRAK-VODA: V kolikor razmišljate o vgradnji zračne toplotne črpalke preverite pakete “Toplotne črpalke za ogrevanje prostorov+” ali “Toplotne črpalke za sanitarno vodo+” , ki jih omogoča Energija plus. V paketu so združili možnost ugodnega nakupa zračne toplotne črpalke Thermia iTec in cenejšo elektriko.

Zveza potrošnikov Slovenije je cene v omenjenem paketu ocenila kot zelo ugodne.

Za več informacij pišite na info@energijplus.si ali obiščite prodajna mesta


Logo_Istrabenz-PliniLogo_Plinarna-Maribor

HIBRIDNA TOPLOTNA ČRPALKA: V primeru, da se ogrevate na plin preko plinovoda ali uporabljate plinohram in želite trajno znižati stroške ogrevanja, preverite pri Plinarni Maribor ali Istrabenz plinih paket s hibridno toplotno črpalko Daikin Altherma / energijski razred A++ za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode. V tem primeru boste lahko zadržali obstoječ plinski kotel pri računu za plin pa boste prihranili do 45%.

Oglasno sporočilo

Mogoče te še zanima