Samo Lozej

Samo Lozej, direktor Javnega podjetja Energetika Ljubljana

  • Na katerem področje ste dejavni in s katerimi izzivi se najpogosteje srečujete?

S.L.  Predvsem sem delovno dejaven. Vodim energetsko družbo, pred katero so številni izzivi, med drugim nadgradnja poslovnega modela, s katerim bomo zadostili potrebam trga in razvoja.

  • Kakšni so vaši pogledi na energijo?

S.L.  Približno taki kot na odprto morje, po katerem jadram: lahko je povsem umirjeno in te v celoti sprejme ter ponese s seboj do cilja, lahko pa je zelo razburkano in od tebe terja veliko vztrajnosti, moči in tudi poguma. Oba si zaslužita veliko spoštovanje.

  • Ali ste učinkoviti pri ravnanju z energijo?

S.L.  Da, vedno bolj.

  • Kaj so vas naučile osebne izkušnje?

S.L.  Če izhajam iz že povedanega, so me naučile, kako ne kloniti, ko je od tebe zahtevan maksimum, in kako ne popustiti, niti, ko ti je dovolj lagodno.

  • Kako ohranjate svojo vitalnost (vitalno energijo)?

S.L.  Če le utegnem, sem na valovih. Morje mi ne daje le psihofizčne kondicije, temveč mi predstavlja svobodo – v pomenu, ki mi osebno največ pomeni. V tej svobodi je velik del energije, ki jo potrebujem. Žal je teh priložnosti čedalje manj.

Samo Lozej

Samo Lozej

  • Kakšno je vaše sporočilo bralcem?

S.L.  Vedno glejte na pozitivno stran življenja.

Rubrika »Osebno o energiji« omogoča izmenjavo zanimivih pogledov na energijo in osebnih izkušenj. Razumevanje in odnos do energije bo v prihodnje vse bolj vplival na življenjske okoliščine, obenem pa bo oblikoval odnos posameznikov do življenja. V rubriki »Osebno o energiji« želimo povezovati oba vidika v razumevanje celovitosti življenja.