Eldina Knez

Eldina Knez – Vodja odnosov z javnostmi Esimit Europa / Pobudnik projekta spodbujanja kolesarjenja “V troje”

 

  • Na katerem področje ste dejavni in s katerimi izzivi se najpogosteje srečujete?

E.K.  Komuniciranje je področje mojega dela, v prostem času pa sem aktivna tudi v projektih motiviranja za tiste vrednote, v katere verjamem, kot je recimo spodbujanje kolesarjenja na delo. Najpogosteje se srečujem z izzivi premagovanja navad, stereotipov, zapuščanja zon udobja in doseganja trajnih sprememb, po drugi strani pa z izzivi usklajevanja interesov in čisto preprostega sodelovanja.

  • Kakšni so vaši pogledi na energijo?

E.K.  Več kot dam, več dobim nazaj. V dobrem in slabem 😉

  • Ali ste učinkoviti pri ravnanju z energijo?

E.K.  Da. Kar učinkovito jo usmerjam za rezultat, ki ga želim.

  • Kaj so vas naučile osebne izkušnje?

E.K.  Šport mi je dal največji navdih. Predvsem je bil prvi, kjer sem si zastavila za sebe nepredstavljivo visoke cilje, in vem kako težko jih je osvojiti telesno, psihično ter z znanjem in tehniko. Vendar pa tako užitek kot uspeh prideta in to mi je bil tudi najboljši zgled za življenjske izzive – poslovne in zasebne.

Eldina Knez

Eldina Knez

  • Kako ohranjate svojo vitalnost (vitalno energijo)?

E.K.  Ne podlegam navadam, niti velikim niti malim; to je za vitalnost zelo pomembno in začne se z majhnimi stvarmi – recimo, ko s kolesom vedno izbiram različne poti. Seveda imam svoje razvade, izogibam pa se nepotrebnim navadam. Imam dobro telesno kondicijo, ohranjam optimizem, spoštujem občutek svobode, borim se za pravice šibkejših, stalno se učim, preizkušam nove stvari, trdo delam in veliko uživam vsak dan – ta užitek pa si prav tako iskreno privoščim, kot si naložim veliko odgovornost pri delu. Poleg tega pa mi predvsem velika potovanja pomagajo ohranjati veliko sliko in videti stvari na novo.

Eldina Knez

Eldina Knez

  • Kakšno je vaše sporočilo bralcem?

E.K.  Bodite vesele narave in optimistični. Takrat se vse izide, tako delo in projekti, kot zasebno. Kot v filmu “Happy go lucky”, ki ga je posnel britanski režiser Mike Leigh, v katerem vesela in pozitivna naravnanost prinaša srečo. Brez kakšnih posebnih “Think positive” priročnikov, samo poiščite to stikalo v sebi, čisto preprosto je.

Rubrika »Osebno o energiji« omogoča izmenjavo zanimivih pogledov na energijo in osebnih izkušenj. Razumevanje in odnos do energije bo v prihodnje vse bolj vplival na življenjske okoliščine, obenem pa bo oblikoval odnos posameznikov do življenja. V rubriki »Osebno o energiji« želimo povezovati oba vidika v razumevanje celovitosti življenja.