Blaž Košorok, direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) ekskluzivno za portal Pozitivnaenergija

  • Na katerem področju ste dejavni in s katerimi izzivi se najpogosteje srečujete?

B.K. Po več letih vodenja največje soproizvodnje električne in toplotne energije, sem prevzel vodenje največje energetske skupine v Sloveniji, tako da se dnevno srečujem z vsemi možnimi izzivi s področja energetike.

  • Kakšni so vaši pogledi na energijo?

B.K. Energija je vse. Je edini perpetum mobile, ki poganja vse: nas, svet, vesolje. Brez energije smo nič.

  • Ali ste učinkoviti pri ravnanju z energijo?

B.K. Kolikor, kadarkoli in kjerkoli sem lahko, ob priznanju, da v tem nisem poseben aktivist. Veliko pa razmišljam o tem.

Blaž Košorok / direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE)

Blaž Košorok / direktor Holdinga Slovenske elektrarne (HSE)

  • Kaj so vas naučile osebne izkušnje?

B.K. Da se brez nafte na odprtem morju in brez vetra v kratkem času ne pride nikamor, da pa je dobro kdaj pa kdaj tudi precej daleč plavati. Drugače povedano: brez truda, požrtvovalnosti in poguma se svet ne bo spremenil.

  • Kako ohranjate svojo vitalnost (vitalno energijo)?

B.K. Delno sem že odgovoril zgoraj. Poleg gibanja se zdravo prehranjujem in veliko berem (tudi možgane je potrebno razgibavati).

  • Kakšno je vaše sporočilo bralcem?

B.K. Ob tem vprašanju mi pride na misel film Povej naprej – delajmo dobro in bodimo zgled drugim. Dobro se z dobrim povrne. Prej ali slej.

Rubrika »Osebno« omogoča izmenjavo zanimivih pogledov na energijo in osebnih izkušenj. Razumevanje in odnos do energije bo v prihodnje vse bolj vplival na življenjske okoliščine, obenem pa bo oblikoval odnos posameznikov do življenja. V rubriki »Osebno« želimo povezovati oba vidika v razumevanje celovitosti življenja.

Blaž Košorok / CV

Rubrika »Osebno o energiji« omogoča izmenjavo zanimivih pogledov na energijo in osebnih izkušenj. Razumevanje in odnos do energije bo v prihodnje vse bolj vplival na življenjske okoliščine, obenem pa bo oblikoval odnos posameznikov do življenja. V rubriki »Osebno o energiji« želimo povezovati oba vidika v razumevanje celovitosti življenja.