Vodilni ponudnik je z nadaljevanjem hitre rasti uporabe plastičnih zabojev za večkratno uporabo dosegel nov mejnik

Družba IFCO je v tem poslovnem letu dosegla pomemben mejnik: milijardo odpremljenih plastičnih zabojev za večkratno uporabo (RPC) od proizvajalcev do maloprodajnih lokacij po vsem svetu v enem letu. Rekordna številka je rezultat več kot 20-letne rasti števila zabojev RPC IFCO in potrjuje prednosti, ki jih trgovci na drobno in pridelovalci-odpremniki vidijo v rešitvah družbe IFCO.

Zabojniki RPC zmanjšujejo vpliv na okolje, količino odpadne hrane in stroške oskrbovalne verige za proizvajalce in trgovce na drobno po vsem svetu. Milijarda odpremljenih enot s svežimi pridelki v zabojih RPC namesto v kartonskih zabojih na leto predstavlja zmanjšanje vpliva na okolje, ki je enakovredno:

  • emisijam CO2 iz skoraj 75.000 vozil,
  • količini trdnih odpadkov, ki jih ustvari več kot 400.000 ljudi,
  • količini vode, ki jo porabi skoraj 600.000 ljudi.

Sistem zabojev RPC IFCO poleg vpliva na okolje zmanjšuje tudi stroške oskrbovalne verige in obseg poškodb na izdelkih. Pri milijardi odpremljenih zabojev letno se z uporabo zabojev RPC IFCO prepreči nastanek več kot 4000 ton odpadne hrane zaradi poškodb na izdelkih, s čimer bi lahko več kot 2,7 milijonu ljudem zagotovili pet dnevno priporočenih porcij sadja in zelenjave – za vse leto.

Po uporabi v maloprodaji se zaboji zložijo, zberejo in pošljejo v enega od servisnih obratov družbe IFCO, v katerem se očistijo in pripravijo za ponovno uporabo.