V Ljubljani nova električna polnilnica

V Ljubljani nova električna polnilnica

V sklopu Evropskega tedna mobilnosti (16-22.09.2016) sta ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik uprave Elektra Ljubljana Andrej Ribič na Vodnikovem trgu svojemu namenu predala novo električno polnilnico. Gre za prvo izmed javnih polnilnic v sklopu projekta Storitev polnjenja električnih vozil na javnih polnilnih postajah v Mestni občini Ljubljana.

V Ljubljani nova električna polnilnica

V prvi fazi tega projekta bo septembra v Ljubljani tako na voljo 16 novih polnilnic, poleg obstoječih devetih in treh v parkirni hiši Kongresni trg. Do konca leta jih je tako skupaj načrtovanih 25.

Projekt je nastajal v sodelovanju z Ljubljanskim urbanističnim zavodom, ki je za področje mesta Ljubljana pripravil večletno zasnovo postavitve lokacij javnih polnilnic, skladno z evropskimi smernicami in v tesnem sodelovanju z družbo Elektro Ljubljana, ki je, ob upoštevanju varovanja kulturne dediščine, skrbno izbrala najprimernejše lokacijo za njeno postavitev. V projektu, ki je nastajal postopoma, je kot dobavitelj zelene energije sodelovala tudi družba Elektro energija kot dobavitelj Zelene energije. (Vir: Naš stik)