Trendi, ki so prikazani v poročilu 12 Resnic o rabi energije potrjujejo pozitivne premike pri ravnanju z energijo v gospodinjstvih

Po besedah Mag. Staneta Meršeta, vodje Centra za energetsko učinkovitost pri Institutu Jožef Stefan, strokovna interpretacija rezultatov raziskave REUS po treh letih spremljanja trendov kazalnikov učinkovitosti jasno potrjuje spodbudne pozitivne premike energetske učinkovitosti v gospodinjstvih praktično na vseh področjih spremljanja.

12 RESNIC O RABI ENERGIJE je povzetek in strokovna interpretacija rezultatov kontinuirane raziskave REUS, ki je izmenično usmerjena v gospodinjstva in v javni in storitveni sektor. Center za energetsko učinkovitost je v sodelovanju z agencijo Informa Echo pripravil poročilo za leto 2012 v katerem so med drugim prikazani trendi učinkovitega ravnanja z energijo v gospodinjstvih od leta 2010. Poročilo je zasnovano na 12 kazalnikih, ki predstavljajo ključna področja na katerih se porabi največ energije in posledično povzročajo največ stroškov.

Povzetek poročila 12 resnic