V podjetju Elektro Gorenjska, kjer so že pred leti dali signal, da bo potrebno omrežje prilagajati E-mobilnosti, tudi danes ostajajo odprti za vse izzive

V nastajajočem Energetskem konceptu Slovenije se močno stavi na prihodnost E-mobilnosti.  

Kot so pojasnili na upravi družbe Elektro Gorenjska, so se pred več kot petimi leti ambiciozno lotili postavljanja električnih polnilnic v znanih gorenjskih turističnih krajih. Postavili so 7 polnilnih postaj in se dogovarjali z dobavitelji električnih avtomobilov v Sloveniji.

»Žal pa so se napovedi o rasti deleža električnih avtomobilov kmalu izkazale za nerealne in preambiciozne. H gradnji polnilnic brez pravega števila električnih avtomobilov na naših cestah smo pristopili konzervativno. Dodatna ovira je bila tudi nedorečenost standardov in zagotavljanja potrebnih finančnih virov za gradnjo infrastrukture, potrebne za elektromobilnost,« so povedali v Elektru Gorenjska.

Nabavna cena E-avtomobila še vedno previsoka  

Danes naj bi bilo v naši državi okoli 150 električnih avtomobilov in nekaj manj polnilnic. Realen doseg električnega avta je še vedno manj kot 100 km, njegova nabavna cena pa je še vedno precej previsoka. Zato so električni avtomobili v Sloveniji še vedno predvsem stvar navdušencev. Vendar so v Elektru Gorenjska, kot so še dejali, v primeru potrebe pripravljeni na takojšnje intenziviranje njihovih aktivnosti, do takrat pa bodo sledili dogajanju in napovedim na področju e-mobilnosti. (mj / vir: Naš stik)