Sodeluj pri projektu PREMAKNI PORABO

PREMAKNI PORABO

Odprta je možnost prijave za sodelovanje v slovensko-japonskem projektu PREMAKNI PORABO, ki predstavlja priložnost za odjemalce električne energije, da znižajo svoje stroške ob tem pa pripomorejo k učinkovitejšemu delovanju elektroenergetskega omrežja. Načrtovanje omrežij se namreč izvaja na osnovi maksimalne obremenitve.

Z ukrepi prilagajanja odjema lahko zmanjšamo porabo energije v času, ko je ta največja in s tem omejimo potrebe po novih investicijah. Pri tem so ključni prav odjemalci, ki z aktivnim sodelovanjem pridobijo tudi finančno nadomestilo.

Možnost sodelovanja je omogočena vsem gospodinjstvom in malim poslovnim odjemalcem, ki so priklopljeni na razdelilno transformacijsko postajo Breg (RTP Breg) v desetih občinah v okolici Ptuja in so že v sistemu naprednega merjenja. Sodelovanje v projektu je neodvisno od tega, s katerim dobaviteljem imajo interesenti sklenjeno pogodbo o dobavi električne energije.

Projekt PREMAKNI PORABO se bo izvajal od 1.12.2017 do 30.11.2018, rezultati pa bodo po zaključku projekta uporabni na nacionalni ravni.

Število mest v projektu je omejeno, prijavite se lahko do 25. oktobra 2017.

Preberite več na www.premakni-porabo.si in na https://www.facebook.com/premakniporabo/


 

Logo_PorabimanjAPP_energetski-svetovalec

Preverite koliko lahko prihranite pri ogrevanju, klimatizaciji, električnih napravah in osebnem prevozu.