Prilagojena je večini električnih vozil na tržišču, baterije pa napolni do 80 odstotkov v dobrih 20-ih minutah.

Podjetje Petrol je v sodelovanju z BMW Group Slovenija in družbo BTC pred Kristalno palačo slovesno zagnalo prvo hitro univerzalno polnilnico za električna vozila v Sloveniji.

Univerzalna hitra polnilnica je povsem primerljiva s tistimi, ki bodo kmalu stale na slovenskem avtocestnem križu. Omogoča preprosto polnjenje vseh vrst električnih avtomobilov s tremi različnimi kabli s pripadajočimi priključki. Tako je še posebej prijazna do uporabnika, saj ta ne potrebuje posebnih, dragih kablov za hitro polnjenje oziroma mu tovrstnih kablov ni potrebno nameščati in po uporabi pospravljati v vozilo.

Polnilnica je vrste multi-standard in zmore polniti električne avtomobile po vseh znanih standardih hitrega polnjenja, DCA-CHAdeMO, DCC-CCS/Combo in AC. Polnilnica zmore DC polnjenje z močjo 50 kW in AC polnjenje z močjo 43 kW. Postavlja se z več kot 93-odstotno učinkovitostjo.

Prazni akumulatorji vseh serijskih električnih avtomobilov, s kapaciteto akumulatorjev od 18 kWh do 24 kWh, se na tej polnilnici napolnijo vsaj do 80 odstotkov v manj kot 30 minutah. Trenutno je električna energija na vseh polnilnicah Petrola namenjenih električnim vozilom, tudi na najnovejši hitri polnilnici – brezplačna. Več: Naš stik …