Začelo se je! Tekma med Porschejem in Teslo

Medcelinska tekma med svetovnim velikanom v izdelavi električnih avtomobilov višjega razreda Tesla Motors in Porschejem, kot novim igralcem na tem področju – se je začela.

Vsi ne bomo mogli spremljati te tekme iz prvih vrst, kaj šele voziti takšnega avtomobila. Spremljamo pa lahko spremebe na področju energetske učinkovitosti v avtomobilski industriji, ki bodo prej kot slej vplivale na naša vsakodnevna življenja.

Eko-Mobil, okolju prijazna vozila, Porsche Pajun

Bliža se konec dominacije nafte kot glavnega energenta na področju prometa. Ne vemo še kdo bo “zmagovalec” – električna energija, energija sonca ali kakšno drugo alternativno gorivo. Bistveno je le, da bodo bodoča pogonska sredstva pridobljena večinoma, če ne v celoti, iz obnovljivih virov energije. Upamo da bo tako pridobljeni energent cenejši, čistejši in usmerjen v vzpostavljanje energetske neodvisnosti čim večjemu številu držav Sveta.

Ekomobil, okolju prijazna vozila, Porsche Pajun

Porsche bo električnega Pajuna, ki bo po napovedih imel avtonomijo oz. doseg med 350 in 400 km, začel serijsko izdelovati čez par let. Upamo, da se bo takrat  brez strahu, da bo nekje optičal brez električne energije, zapeljal po slovenskih avtocestah, ki bodo takrat, če je verjeti napovedim, prepletene z zadostnim številom e-polnilnic.